Plenković na Vladi: EP usvojio izvješće o članstvu RH u Schengenu

Vijesti 10. stu 202210:52 > 11:35 0 komentara
N1

U četvrtak je u Zagrebu održana sjednica Vlade na kojoj je premijer potvrdio da je EP izglasao ulazak Hrvatske u schengenski prostor te da je ostala samo još konačna potvrda odluke u Vijeću EU-a.

Premijer je na početku rekao kako je posjet Egiptu gdje se održala konferencija COP27 bio vrlo uspješan i naglasio je nužnost zajedničkog djelovanja kako bi se usporila klimatska kriza.

“Posebno je važno da zelena tranzicija bude u fokusu našeg djelovanja i da ostvarimo ambicije i ciljeve iz Pariza i Glasgowa, da radimo na zelenoj tranziciji”, kaže premijer.

vezana vijest

Istaknuo je i posjet Bjelovaru s ministrom Berošem gdje je postignut dogovor o tome da Vlada preuzme financiranje anuniteta kredita za bolnicu. Plenković kaže kako će se naći sredstva i za nastavak opremanja bolnice koja je važna za županiju u grad. “Ovo je važna politička i financijska gesta Vlade prema Bjelovaru”, kaže i dodaje kako se i ovime i izgradnjom ceste šalje “važan signal” ovoj županiji.

EK je jučer usvojio 5,2 mlrd eura vrijedan paket vezan za kohezijsku politiku koji bi trebao podupirati politiku ravnomjernog regionalnog razvoja.

U EP-u je sinoć održana rasprava o primanju Hrvatske u Schengen. “Vrlo smo zadovoljni i izlaganjem povjerenika, potpredsjednika EK-a koji je jasno i snažno dao potporu, a posebno je važno da dok mi ovdje sjedimo, upravo je s 534 glasa za izglasano izvješće o članstvu Hrvatske u Schengenu”, rekao je premijer čestitajući ministrima koji su vodili aktivnosti oko pristupanja schengenskom prostoru. “Krećemo prema završnim koracima”, poručio je premijer.

Rekao je i kako očekuje da Sabor podrži zakon o sportu u drugom čitanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!