“Škoro je najhrabriji političar u zemlji, ide u treći izborni poraz u nizu”

Vijesti 04. ožu 202122:39 > 22:42
Izvor: Tomislav Miletic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović uvjeren je u pobjedu jer će, kako je poručio u četvrtak, građani prepoznati novi model upravljanja gradom koji u prvi plan stavlja odgovorno financijsko poslovanje, transparentnu obnovu i kapitalne projekte.

“Imam čvrstu podršku Gradske organizacije, predsjednika Plenkovića i cijelog HDZ-a”, izjavio je Filipović novinarima nakon sjednice Gradskog odbora HDZ-a grada Zagreba koja je održana u središnjici stranke.

Na sjednici je bio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je također izišao pred novinare ali izjave nije davao.

“Svi napadi koji u zadnje vrijeme dolaze prema meni samo su rezultat ogromne nervoze u redovima političkih protivnika. Novi model upravljanja gradom Zagrebom koji ću ponuditi, a koji će u prvi plan staviti odgovorno financijsko poslovanje, transparentnu obnovu grada i kapitalne projekte, uvjeren sam da će građani prepoznati i da ću u petom mjesecu pobijediti i postati gradonačelnik”, poručio je Filipović.

VEZANE VIJESTI

Najavio je da će tijekom sljedećih nekoliko tjedana prezentirati ključne odrednice programa.

Istaknuo je da ono o čemu nitko do sada nije govorio je “da bi imali odgovorno financijsko poslovanje grada potrebno je transparentnost podići na najvišu moguću razinu”.

Filipović kaže da će to napraviti na način da će svi sugrađani na internetu “moći vidjeti svaku kunu koja je potrošena”.

“Također, svi radovi koji se budu događali u gradu Zagrebu imat ćete natpis na licu mjesta gdje ćete moći vidjeti koja je vrijednost tih radova, koji je rok za njihov završetak, zašto se nešto radi i tko to radi”, poručio je.

Treća stvar su, kaže Filipović, imovinske kartice pročelnika i svih direktora u gradskim poduzećima koji će ih morati objaviti.

Jako je važno, ističe, i da će u nadzor javnih natječaja, za posebno velike projekte “uključiti sve članove oporbe”.

“Pa tako će Tomislav Tomašević moći biti član povjerenstva svih velikih projekata koji imaju veliku javnu nabavu”, poručio je Filipović.

Kaže da je primjerice u Pragu uveden međunarodni standard borbe protiv korupcije – ISO 37.001. “To je nešto što ću također implementirati u našem gradu kako bih stvarao antikorupcijsku klimu te kako bih prevenirao sve neželjene situacije koje su se događale u proteklom razdoblju u našem gradu”, istaknuo je Filipović.

Škoro mjesecima skupljao hrabrost, a nakon što se uvjerio da je Bandić pokopan, najavio je kandidaturu

Na pitanje novinara kako komentira navodnu kandidaturu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba, Filipović je uzvratio da će “Škoro ostati zabilježen kao najhrabriji političar u našoj Domovini”.

“Nakon što je mjesecima skupljao hrabrost kako bi se kandidirao tek je jučer nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik Bandić pokopan, najavio svoju kandidaturu. Također, nisam vidio kod nikoga toliku hrabrost da ide u treći izborni poraz u nizu”, kaže Filipović.

VEZANE VIJESTI

Također, kaže kako je “Škoro poznat po tome što je na Adventu imao i nekakve kućice, a poznato je svima kako se dolazilo do tih kućica. I sada nije dovoljna jedna kućica nego ih treba pet, šest ili deset. Sugrađani znaju kako im je naplaćivao najskuplji parking kraj bolnice”.

“Novi model upravljanja gradom Zagrebom je ono što ja nudim, a u tom novom modelu takvih promašenih stvari nikada više neće biti”, poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović.

Herman: Svi stojimo uz našega kandidata za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman istaknuo je da je na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a grada Zagreba “ponovno dokazano snažno stranačko jedinstvo”.

“Svi stojimo uz našega kandidata za gradonačelnika grada Zagreba profesora doktora Davora Filipovića”, istaknuo je Herman.

Rekao je da su na razini svih organizacija gradskih četvrti i na razini Gradskog odbora HDZ-a formirani izborni stožeri, situacija na terenu je odlična, Gradski odbor HDZ-a je konsolidiran i spreman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar