UŽIVO

Seljaci najavljuju rigorozne poteze: Spremni smo fizički razbiti policijske blokade

Vijesti 24. stu 202307:30 > 17:14 5 komentara
N1 / Nataša Božić

Dio nezadovoljnih seljaka u četvrtak je blokirao na nekoliko mjesta granične prijelaze, a na ceste su izašli i u petak i najavljuju da će napraviti i korak dalje. Za danas su najavili blokade ceste u Ilači prema prijelazu Tovarnik Šid i graničnog prijelaza Županja - Orašje. Nezadovoljni su opširnim odgovorom Ministarstva poljoprivrede koje je odbacilo njihove zahtjeve. Kažu da neće otići dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Traže prestanak eutanazije zdravih svinja zbog afričke svinjske kuge i ukidanje zabrana klanja. Ministrica im poručuje da to ne dolazi u obzir, a premijer ih je prozvao da su marionete Domovinskog pokreta i Mosta. Na graničnom prijelazu Županja s BiH sve prati Nataša Božić Šarić.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak poslijepodne opširno je odgovorilo na 11 zahtjeva Stožera za obranu hrvatskog sela, ponavljajući uz ostalo da bi stavljanje izvan snage postojeće naredbe ugrozilo hrvatsko svinjogojstvo, da je već donesen niz programa pomoći, a najavljuju se i novi.

Zahtjev Stožera koji se odnosi na stavljanje izvan snage postojeće Naredbe čija dosadašnja provedba, kažu u Ministarstvu, donosi rezultate u vidu pada epidemiološke krivulje ravno je, poručuju, uništenju hrvatskog svinjogojstva.

N1 / Nataša Božić
N1 / Nataša Božić
N1 / Nataša Božić
N1 / Nataša Božić
N1 / Nataša Božić
N1 / Nataša Božić

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare