Što donosi prijedlog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa?

Vijesti 07. lis 202107:52 0 komentara
povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
N1/Ana Mlinarić

U odnosu na postupak uvode se jasni rokovi za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje će u roku od šest mjeseci morati donijeti odluku.

“Bitno je da se novi zakon odnosi na veći broj adresata – gotovo tisuću novih obveznika. Među njima su predsjednici i članovi uprave HABOR-a, Fine, ravnatelji zdravstvenih ustanova, ravnatelji HRT-a, HAKOM-a i Fonda za obnovu. Novina je i da će preko 7000 članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave biti dužno obavijestiti o svojim vlasničkim udjelima u poslovnim subjektima to predstavničko tijelo koje će biti dužno taj popis javno objaviti”, izvijestio je za Hrvatski radio HDZ-ov Damir Habijan.

U odnosu na postupak uvode se jasni rokovi za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje će u roku od šest mjeseci morati donijeti odluku. U slučaju prijave protiv dužnosnika povjerenstvo će obavijestiti obveznika u roku od osam dana i zatražiti njegovo očitovanje. Dužnosnici će protiv odluke povjerenstva moći pokrenuti spor pred Visokim upravnim sudom koji mora donijeti odluku u 90 dana, obrazložio je Habijan.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!