Što partneri u Vladi kažu na Milanovićev zahtjev? “Mislim da je bilo pritisaka”

Vijesti 19. srp 202316:53 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Dario Hrebak, HSLS-ov partner u Vladi, nakon koalicijskog sastanka komentirao je odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića da podnese Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora.

“Ne znam ima li potrebe za izvandrednom sjednicom, ali odazvat ćemo se. Mislim da je to samo njegova procjena. Nećkao se, postoji pritisak javnosti. Sigurno će taj potez biti pozdravljen od javnosti iako mislim da je svjestan da je sve već rečeno na Odboru, bila je odlična rasprava”, rekao je Dario Hrebak i dodao:

“Saznali smo mnogo novih informacija. Osobno ne vjerujem da ćemo nešto novo saznati na izvanrednoj sjednici Sabora. Ne vidim ništa loše u tome, ali niti ni da će se nešto spektakularno dogoditi. Nije nas to iznenadilo, bili smo spremni na to. Nisam primijetio ni kod drugih partnera da su protiv.”

Hrebak smatra da je Milanović donio odluku među ostalim zbog pritisaka: “Mislim da je bilo pritisaka od strane oporbenih krugova, i da je pod utjecajem radikalnih krugova oporbe Milanović odlučio stvoriti sliku da ga ta afera ne zanima, no popustio je.”

Poručio je da ministar Ivan Malenica ima punu njegovu podršku, kao i podršku HSLS-a.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare