Sudska zapisničarka odgovorila ministru: Reći to je stvarno malo previše

Vijesti 23. lip 202313:17 0 komentara
N1

Branka Jukpila, zapisničarka sa Županijskog suda u Rijeci, govorila je u N1 Studiju uživo o štrajku sudskih službenika.

“Svima nam je pao kamen sa srca, sad imamo odluku Vrhovnog suda da je naš štrajk zakonit i da možemo dalje u borbu za naša prava”, kaže i dodaje kako sudski službenici imaju najmanji koeficijent u sustavu državnih službenika.

“Reći da se strpimo mi se doista čini malo previše. Mi smo na čekanju već 20 godina, ako ne i više. Uvijek kad je gorilo u pravosuđu, parcijalno se dizalo koeficijent ili osnovicu, nikad se nije krenulo u kompletno rješavanaje plaća u sustavu pravosuđa. Došli smo do toga da je voda preko glave, jednostavno s plaćama od 500 do 700 eura više ne možemo nigdje. Pomalo se pretvaramo u socijalne slučajeve”, kaže Jukopila pitajući trebaju li početi ići po hranu u pučke kuhinje i kako da svojoj djeci priušte ono što sva druga djea imaju.

“Mi nemamo što izgubiti, doista nemamo što izgubiti. Ako se nešto ne promijeni, ako ne dođe do nekog dogovora, točno je da se sprema veliki mirni prosvjed u Zagrebu. Poručujem ministru da stižu svi iz Hrvatske, doista svi. Nismo se razvodnili. Ljudi odlaze na godišnje i bolovanja, ali kako se vraćaju, tako nam se priključuju. Nadam se da se ovaj štrajk neće protegnuti već dugo, ali mi nemamo što izgubiti. Spremni smo na sve”, poručila je ministru.

Na tvrdnje iz Ministarstva da će se štrajk razvodniti, kaže da je riječ o manipulaciji informacijama. “Nadam se da neće biti prilike da se vidi koliko će nas biti u rujnu”, kaže Jukopila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!