Tomašević do daljnjega zaustavio javnu nabavu u Zagrebu

Vijesti 09. lip 202111:56 > 12:092 komentara
Podijeli:
tomašević, dolenec,
Izvor: Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je stopirao javnu nabavu. Tomašević je gradskim pročelnicima poslao dokument u kojem navodi da je zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se zabranjuje pokretanje novih.

“Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjega obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave.

Iznimno, provodit će se postupci javne i jednostavne nabave u okviru projekta sufinanciranog sredstvima EU ili postoji li opravdani i obrazloženi razlog. U tom slučaju je prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika”, stoji u dopisu koje je Tomašević uputio pročelnicima gradskih upravnih tijela.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević već je najavio da rezanje javne nabave, dodavši da financijsko stanje u Gradu Zagrebu nije dobro.

“Situacija s gradskim financijama u Zagrebu nije dobra, ali je rješiva. Bavimo se rješenjima. Očekujemo dobru suradnju s Vladom”, rekao je jučer Tomašević.

Ponovio je i da je financijska situacija u Zagrebu posljedica tri godine financijske neodgovornosti prošle vlasti. 2019. godina završila je gubitkom od milijardu i 300 milijuna kuna, a 2020. godina s gubitkom od ‘samo’ 90 milijuna kuna”, uz covid pozajmicu Vlade koju treba vratiti i odgođena potraživanja od strane ZET-a, Holdinga i Voda. Tekuću 2021. godinu obilježili su “napucani troškovi zbog predizborne godine”, istaknuo je novi zagrebački gradonačelnik govoreći o potrebi stabilizacije gradskih financija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar