Tomašević se sastao sa stranakama u Skupštini, komentirao pregovore s SDP-om

Vijesti 07. lip 202113:50 > 16:19 0 komentara
Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sastao se u ponedjeljak s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba.

Sastanak je bio uvertira za konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati predsjednik Skupštine, formirati klubovi i sva skupštinska tijela.

Na današnjem radnom sastanku nije se govorilo o imenima, nisu se dijelili ni skupštinski odbori, no morali su se oformiti Mandatno povjerenstvo te Odbor za izbor i imenovanja da bi se mogli mogli potvrditi mandati zastupnika i konstituirati Skupština. Konstituirajuća sjednica Skupština trebala bi se održati 17. lipnja.

“Održan je radni sastanak povodom konstituirajuće sjednice Skupštine koja će vjerojatno biti 17. lipnja. Na sjednici se planira osim izbora predsjednika, izabrati i potpredsjednika, bit će dva iz reda pozicije, dva iz opozicije. Vrlo vjerojatno ćemo izabrati i članove skupštinskih odbora. To je sve što smo zaključili”, rekao je nakon sjednice predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

SDP-ov Ivan Račan kratko je medijima poručio da će svi biti obaviješteni kada krenu pregovori SDP-a i Možemo!.

“Naša opcija je sjesti i razgovarati. Naravno da smo usjereni na rješavanje problema”, rekao je Račan.

I Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) rekao je da je ovo bio tehnički dogovor i ta je jasno tko je u Skupštini većina, a tko manjina.

Među zadnjima je iz Skupštine izašao gradonačelnik Tomašević.

“Utanačen je datum konstituirajuće sjednice i dogovorena je procedura za konstituirajuću sjednicu, omjer oko odbora, dogovor između oporbe i vladajuće već oko izbora potpredsjednika. Sad kreću razgovori između vladajuće većine i oporbe oko raspodjele odbora, ideja je da se na konstituirajućoj sjednici konstituiraju svi odbori, da imamo radna tijela koja će biti spremna za sljedeću radnu sjednicu koja će biti nekad u srpnju”, rekao je Tomašević.

Konstituirajuća sjednica bit će na Velesajmu je radovi na zgradi Skupštine još traju, no Tomašević vjeruje da bi redovna sjednica u srpnju trebala biti natrag u Ćirilometodskoj.

Kazao je i kako raqzgovori s SDP-om teku dobro, da je razgovarao s Ivanom Račanom.

Čuli smo se, komunicirali smo oko nekih stvari, i dalje se, svaki dan vode razgovori. Idu dobro, sve će to biti OK”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!