Šefica udruge ravnatelja rekla kada se jedino može mijenjati zaključena ocjena

Vijesti 05. srp 202211:19 > 13:15 1 komentar
N1

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec u N1 Studiju uživo komentirala je mail koji je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović uputila školi svog sina.

Hitrec kaže da je u ovom slučaju došlo do spleta nesretnih okolnosti.

“Majka je uputila mail kasno s takvim sadržajem, bilo bi puno bolje da je ravnateljici ranije uputila taj mail, da se situacija mogla pravodobno rješavati. Osobito ukoliko je ona skretala pozornost na određene nepravilnosti. Važno je istaknuti da u mailu nije tražila povećanje ocjene, pa čak ni samo preispitivanje te ocjene, ali unatoč tome nešto se dogodilo da su nastavnici odlučili povećati tu ocjenu i to ne samo jednom učeniku nego više njih”, govori.

VEZANE VIJESTI

Pojasnila je kada se zaključuje ocjena i kako se ona može mijenjati.

“Ocjena se zaključuje na zadnjem satu i to javno. Ukoliko učenik ili roditelj nisu zadovoljni zaključenom ocjenom, oni mogu u roku od 48 sati uputiti zahtjev za polaganje tog nastavnog sadržaja pred Povjerenstvom kojeg čini predmetni nastavnik, sustručnjak i razrednik. Ocjena se na tom odgovaranju može povećati, ne i sniziti. To je put kojim se trebalo ići”, kazala je.

Hitrec kaže da prema njenim saznanjima povećanje ocjena nije bila odluka nastavničkog vijeća.

“Sjednice razrednog vijeća su mjesto na kojem se to odlučuje. Samo u slučaju polaganja pred povjerenstvom se ocjena može promijeniti. Ako to tako gledamo i čitamo naše propise, onda je škola pogriješila jer je promijenila ocjenu”, ističe.

Upitana što bi ona napravila da je dobila takav mail, odgovara:

“Ja ipak sve naše roditelje doživljavam kao roditelje i to im često u komunikaciji kažem. Ono što bih ja napravila jest da bi odgovorila na mail gospođe, odnosno poslala bi obrazloženje koje ne bih sastavila sama. Velika je šteta da gospođa Milanović nije tijekom godine izravno komunicirala s nastavnicom matematike”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare