U Međimurskoj županiji u nedjelju prijevremeni izbori za župana

Vijesti 27. stu 202112:53 0 komentara
izbori, glasačka kutija
Zeljko Hladika/PIXSELL/ Ilustracija

U Međimurskoj županiji će se u nedjelju održati prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana, a u izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Matija Posavec te Fokusov Darko Zver.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je u rujnu tadašnji župan Matija Posavec dao ostavku, nakon što je priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Sandru Herman iz Narodne stranke-Reformisti podržavaju HSS i SDP, a kandidat za njezinog zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović. Bivši SDP-ovac Mladen Novak kandidat je grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi, dok je bivši župan Matija Posavec u novu izbornu utrku ušao uz kandidata koji je i u prethodnom mandatu bio njegov zamjenik, Josipa Grivca. Za zamjenika Darka Zvera iz stranke Fokus kandidirao se Boris Bistrović.

Tijekom izbornog dana, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11.30 te 16.30 sati. Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će se na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

Jednom od kandidata ili kandidatkinji svoj će glas moći dati ukupno 95.289 birača na 157 biračkih mjesta u Međimurskoj županiji, a biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati. Danas i sutra, do 19 sati, na snazi je izborna šutnja.

Sve osobe koje na biračkom mjestu obavljaju određene radnje (članovi biračkih odbora, promatrači, predstavnici medija i ostale osobe prisutne na biračkom mjestu) moraju imati važeću covid potvrdu nadležnog tijela da su dovršile primarno cijepljenje protiv bolesti covid-19, da su preboljele covid-19 ili negativan rezultat provedenog brzog antigenskog testa ili RT PCR testa.

Birači ne moraju imati važeću covid potvrdu, no dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!