U Puli se srušio mali avion, dvoje poginulih. Oglasili se iz Zračne luke

Crna kronika 31. ožu 202313:29 > 14:22 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12,30 sati.

Do nesreće je došlo prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o stranim državljanima.

Prema zračnoj luci upućene su brojne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći. Iz istarske policije potvrdili su da se na mjestu događaja nalaze njihovi djelatnici, a uskoro se očekuje i priopćenje pulske Zračne luke.

Zračna luka je objavila kako su do daljnjeg svi letovi otkazani.

“Obavještavamo javnost da se danas nakon podneva u Zračnoj luci Pula dogodila nesreća prilikom polijetanja manjeg tipa zrakoplova, u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe, a radi se o stranim državljanima. U tijeku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravodobno izvijestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne. Zračna luka Pula izražava duboku sućut zbog nesretnog događaja”, stoji u priopćenju Zračne luke Pula.

Srecko Niketic/PIXSELL

Oglasila se i direktorica zračne luke

“Nešto iza 12.25 sati srušio se mali avion pokraj uzletno-sletne staze. Očekujemo više informacija od kolega s terena”, izjavila je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula.

“Zračni promet je u ovom trenutku zaustavljen do daljnjega”, dodala je uz napomenu da su organizirani transferi autobusom za putnike koji su čekali druge letove.

Kazala je i da je ovo prva zrakopolovna nesreća u Zračnoj luci Pula.

Žaljenje zbog nesreće je izrazio i župan Boris Miletić:

“U Zračnoj luci Pula se danas dogodila strašna tragedija i ovim putem izražavam duboku sućut obiteljima poginulih stranih državljana.“

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!