Nevrijeme u Zagrebu i okolici: Vjetar lomio stabla u centru, Maksimiru, Sopotu

Vijesti 12. srp 202307:09 > 08:13 0 komentara
Dinko Jurčić/ Ilustracija

Udar vjetra u Zagrebu umalo je doveo do težih posljedica jer se na Slavonskoj ulici, jednoj od najprometnijih u gradu, srušila velika grana stabla.

“Vozilo je na terenu, imamo više intervencija u tom području oko Slavonske”, potvrdili su nam iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Stablo se nalazilo na adresi Odranska 9, tik uz Slavonsku, no brza intervencija vatrogasaca spriječila je veće zastoje u prometu.

“Nije bilo gužvi, vatrogasci su brzo stigli na teren i otklonili ostatke stabla pa nije bilo potrebe za posebnom regulacijom prometa”, rekli su nam iz Policijske postaje Trnje.

Osim na Trnju, stabla su se lomila na Gornjem gradu, Maksimiru, Medveščaku, Medvednici, Sopotu i u Centru. Vatrogasci su pozvani na ukupno sedam intervencija između 6:45 i 7:00.

Obavijest ZET-a

“Zbog pada grane na naponsku mrežu na Maksimirskoj kod Jordanovca, putnike od Kvaternikovog trga do Dubrave prevoze autobusi. Zbog pada zaštitne ograde u zoni raskrižja Draškovićeve i Jurišićeve, u smjeru Trga bana Josipa Jelačića linije 11 i 12 prometuju preko Glavnog kolodvora. Također zbog pada grana na naponsku mrežu u Ulici grada Gospića, linije 2, 3 i 13 skraćene su do Heinzelove, a putnike od Heinzelove do Savišća prevoze autobusi. Zbog pada stabla na Sljemenskoj cesti, u prekidu je autobusna linija 140”, poručuju iz ZET-a.

Nevrijeme i u Karlovcu

Jak vjetar jutros je u Karlovcu čupao drveće i lomio grane pa za kratko vrijeme, u samo nekoliko minuta, napravio puno štete po gradu, posebno nekim njegovim dijelovima.

Moguća i tuča

Podsjetimo, olujni sustav s prostora Slovenije premješta se na naše područje, gdje idućih sati treba računati na lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom, prolazno pojačan pa i olujan vjetar, ne može se posve isključiti niti mogućnost pojave tuče.

Olujni sustav s prostora Slovenije premješta se na naše područje, gdje idućih sati u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana treba računati na lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom, prolazno pojačan pa i olujan vjetar, ne može se posve isključiti niti mogućnost pojave tuče.

I dalje je na snazi upozorenje na toplinski val, koji se će duž Jadrana nastaviti sve do kraja tjedna, stoga se adekvatno zaštitite!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!