Frka Petešić: Nisam vlasnik stana i nisam sudjelovao u obnovi

Vijesti 18. sij 202212:27 > 14:47 2 komentara
N1

Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.

“To nije točno”, rekao je Frka Petešić novinarima nakon što je tjednik Nacional objavio da je stan u centru Zagreba u vlasništvu države koji koristi obnovljen rekordno brzo nakon zagrebačkog potresa 22. ožujka 2020.

Frka Petešić je objasnio kako su se vrlo brzo nakon potresa, već početkom travnja, okupili suvlasnici osam stanova u zgradi, zahvaljujući prije svega činjenici da je jedan od suvlasnika bračni par Ćurić, građevinari, a kako bi se krenulo u konstrukcijsku obnovu zgrade i u hitne sanacije.

VEZANE VIJESTI

“Oni su okupili sve ostale suvlasnike, a činjenica da je jedan od stanova u vlasništvu Državnih nekretnina, oni su i njih uključili kako bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu, jer bez uključivanja svih suvlasnika nekretnina to ne bi bilo moguće”, kazao je Frka Petešić.

“Ja nisam vlasnik stana i nisam u tome sudjelovao na bilo koji način”, istaknuo je te naveo kako ne zna točan datum kad se stan u kojem živi počeo obnavljati.

Naglasio je i kako se u obnovu stana u kojem živi nije išlo prije inicijative ostalih suvlasnika.

“Suvlasnici su 2. travnja imali sastanak i krenuli su u proceduru i nekoliko stanova je krenulo u obnovu i nakon toga je krenula i obnova stana u kojem živim”, naglasio je.

Kazao je kako su suvlasnici sami pronašli izvođače radova, a što se tiče stana u kojem živi, doznao je, kaže, da su Državne nekretnine imale podizvođača.

Naglasio je kako nije od nikoga nije tražio, odnosno urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s obnovom njegovog stana.

Opetovao je kako je on najmoprimac, a ne vlasnik stana i da se nije bavio obnovom te da ne zna detalje o obnovi zgrade.

“To nije pitanje za mene, nisam se time bavio, najmoprimac sam, ne vlasnik stana, nisam se bavio obnovom zgrade ili stana, selio sam se iz jednog dijela stana u drugi dok je trajala obnova”, kazao je.

Također je rekao i da je on prijavljen na adresi u Salima na Dugom Otoku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare