Uz pomoć svoje malodobne djece ukrala ženske cipele: Sada je osuđena

Vijesti 12. stu 202314:06 0 komentara
Pexels

Mlada majka proglašena je krivom i osuđena jer je uz pomoć svoje malodobne djece ukrala ženske cipele u trgovačkom centru.

Prema pravomoćnoj presudi koju je ovih donio bjelovarski Županijski sud, žena (30) je osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je ukrala cipele vrijedne oko 200 eura. Kao otegotnu okolnost sud joj je uzeo to što je u sve uvukla svoje malodobne kćeri.

Sud je tijekom postupka ispitao zaštitara koji ju je zaustavio te troje svjedoka iz dućana u Zagrebu, a pregledane su i videosnimke iz trgovine, prenosi Danica.

Htjela vratiti

“Na tim snimkama vidi se ženska osoba s dvoje djece, time da je i priznala da na snimci ulaza u trgovinu nalazi ona zajedno sa svojom djecom”, navodi sutkinja koja je predsjedala sudskim vijećem koje je odlučivalo o žalbi.

“Na snimci nadzorne kamere unutrašnjosti trgovine je vidljivo da ona uzima par cipela, sjeda dok su oko nje njezina djeca, s time da jedno dijete drži u ruci vrećicu i klekne ispred nje, nakon čega se svi zajedno dižu i odlaze.

Kasnije kad je zajedno s djecom bila zaustavljena od strane zaštitara, sama je pokazala sadržaj vrećice u kojoj su se nalazile otuđene cipele. Nakon što su je odveli nazad u trgovinu, rekla je da želi vratiti ili platiti cipele.

Utvrđeno je još i da je s cipela bila skinuta zaštita, koja bi prilikom prelaska na izlazu reagirala na senzor”, zaključuje se u pravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana.

Troje djece

Optužena se žalila na osam mjeseci zatvora držeći kako je to prestroga kazna, ali Županijski sud je odbio njezinu žalbu u cijelosti. Isticala je kako je na kraju htjela platiti cipele, što joj nisu dopustili u dućanu.

“To što je nakon zaustavljanja od strane zaštitara htjela vratiti i platiti cipele, ne dovodi u pitanje njenu namjeru”, naglašava županijska sutkinja.

Prilikom izricanja presude u obzir su uzete brojne olakotne okolnosti: mlađa životna dob, neosuđivanost, majka troje maloljetne djece, ukradene stvari su vraćene. No, uz jednu važnu otegotnu okolnost: u krađu je uvukla i svoju malodobnu djecu.

Odlučeno je da ako u roku od dvije godine ne počini slično kazneno djelo, neće morati u zatvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!