Plenković na pitanje o odabiru francuskih aviona: To su tlapnje…

Vijesti 20. svi 202116:46 > 17:14 1 komentar
andrej plenković
N1

Premijer Andrej Plenković u poslijepodnevnim satima boravi u Gospiću na radnom sastanku s lokalnom organizacijom HDZ-a kao i s kandidatima za drugi krug na lokalnim izborima.

Premijer Andrej Plenković pozdravio je članove stranke i rekao da su došli dati podršku kandidatima. “Darko Milinović je prošlost i HDZ-a i Ličko-senjske županije”, rekao je Ernest Petry, kandidat za župana.

VEZANE VIJESTI

“Uvjeren sam da će Petry dobiti veliku potporu u drugom krugu. Spada u generaciju mladeži HDZ-a koja je u najzrelijoj dobi za ključne dužnosti. Što se tiče sučeljavanja, treba procijeniti lokalne okolnosti”, dodao je Plenković.

O izboru borbenih zrakoplova je rekao: “Danas je bilo Vijeće za obranu, postoji priopćenje i o tome ne bih više. Sve smo raspravili danas i poslali priopćenje. S razlogom nema u priopćenju je li donesena odluka.” Na ponovno pitanje nije htio odgovoriti je li donesena odluka.

Komentirajući izjavu predsjednika države da nije šef oporbe, rekao je: “Milanović je obišao više SDP-ovih džepova nego što sam ja bio na terenu. Pitajte njega je li išao slučajno ili je išao pomagati. Citirajte i pustite njegove sve uvrede pa onda napravite uvid u ono što se zbivalo proteklih godinu dana.”

O izborima u Zagrebu rekao je: “Bit će drugi krug.”

Na ponovno pitanje je li izabran francuski Rafale: “Ne znam čiji su to navodi. To su tlapnje koje su bile u eteru, netko od oporbenjaka je to govorio kad je za Hrvatsku na EU Vijeću u srpnju osigurano 24,2 milijarde eura… Pitajte tu ekipu misle li to i danas.”

O smjeni Dijane Zadravec rekao je: “Odlukama o funkcioniranju bolnice bavi se v.d. ravnatelja, ostalo nije tema ni za mene niti je zanimljivo. Ministar je dao jasnu izjavu da se sve istraži.”

Komentirajući današnji sastanak Vijeća obrane, na kojem je sudjelovao s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, rekao je da se razgovaralo samo o nabavci borbenih aviona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare