Plenković: Nema zajedničkog polaganja vijenaca, to je principijelna odluka

Vijesti 20. svi 202113:59 > 14:33 1 komentar
andrej plenković
N1/Hrvoje Krešić

Premijer Andrej Plenković u četvrtak nakon sjednice Vlade održao je press konferenciju.

“Molim sve da predano rade idućih tjedana i pozivam sve građane na cijepljenje, to je najbolja zaštita od covida-19”, rekao je Andrej Plenković.

1.109.161 osoba je dosad cijepljena, dodao je.

“U Savskom Marofu će se proizvoditi sastojci za Pfizer cjepivo, riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara, a u to je uključena i Irska. Proizvodnja počinje krajem godine”, istaknuo je.

“Razgovarali smo samo o borbenim avionima”

O razgovoru s Milanovićem je rekao: “Postoje teme koje povezuju predsjednika Vlade i države. Odradili smo sastanak na temu višeborbenih aviona, ništa drugo nije bila tema razgovora.”

VEZANE VIJESTI

Kazao je da nema pritiska što se tiče kupnje aviona. “Nema zajedničkog polaganja vijenaca, to je principijelna odluka – svatko polaže svoj vijenac, o tome više ne treba divaniti. Niti je to bila prije praksa, niti tijekom ovog mandata, niti je to bitno”, dodao je.

Komentirajući situaciju u bolnici Sestre milosrdnice rekao je: “Ne znam tko su svi ti ljudi koji se spominju. Ima v.d. ravnatelja Vinogradske, njihovi pravilnici, u to se ne miješam. Neka se sve ispita i istraži.”

Ranije danas, podsjetimo, premijer se sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Naime, Vijeće za obranu održalo je 14. sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i na kojoj je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare