Škare Ožbolt: Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu

Vijesti 25. svi 202108:58 > 10:53 7 komentara
N1

Vesna Škare Ožbolt gostovala je u Novom danu. Komentirala je, među ostalim, rezultate lokalnih izbora na kojima se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba, i na kojima je dobila 16.682 glasa, što je 5,10 posto. U drugom krugu, u kojem se natječu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro. Što kaže o jednom, a što o drugom? Koga će podržati?

Da Škoro nije taj napisala je već sinoć na Twitteru: “Čisto da razjasnim, Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu”.

Ta je poruka, rekla je u Novom danu, upućena svima “kada je riječ o izboru Miroslava Škore”.

Škare Ožbolt kaže da neće glasati ni za Tomaševića. “Moji birači imaju svoju glavu i neka sami donesu svoju odluku”, rekla je.

“Zemlja političkog apsurda”

“Mi smo zemlja teškog političkog apsurda, a to je da se desni spektar okreće oko Škore. Okupljeni su oko čovjeka koji nijednog dana nije proveo u ratu. Teško je objasniti zašto su se okupili oko Škore, nadam se ne zbog njegovih pjesama jer je i to diskutabilno. Ja se nisam htjela upuštati u ideološke rasprave jer je grad opterećen tolikim problemima. Dok god građani ne osvijeste da se moraju oprijedijeliti za kandidate koji nude program, a ne ideološke floskule.

VEZANE VIJESTI

Škoro nema pojma o gradu

Miroslav Škoro je iz zafrkancije ušao u izbore, nema pojma o gradu. Tomašević ima znanja koliko su prenijeli građani. Pokazao je zavidnu energiju u smislu obilaska terena. Ušao je u svaku gradsku četvrt, svaki mjesni odbor. Osobno ne mislim da ima neko veliko znanje za vođenje grada, ali sad je na njemu pokazati te organizacijske sposobnosti, treba okupiti pravi tim stručnjaka jer u protivnom neće uspjeti riješiti ove ogromne probleme koji su pred gradom”, kaže Škare Ožbolt.

“Jedan dio glasača HDZ-a sigurno će podržati Škoru. Jedan dio neće. Jedan dio će ostati, dio koji je bliži centru, oni će glasati po svojoj savjesti, ili će ostati doma ili će poništiti listić”, smatra naša sugovornica.

Nikakva postupanja nakon kaznene prijave?

U Novom danu govorila je i o kaznenoj prijavi koju je podnijela:

“Moja kampanja je obilježena jednom vrlo prljavom kampanjom drugih kandidata. Ja sam podnijela i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, još sam je nadopunjavala. To se događalo prije 12 dana, ali ništa se nije dogodilo, nitko nije ni razgovarao sa svjedocima koje smo stavili u prijavu. Dosta sam iznenađenja postupanjem nadležnih tijela. Nakon nekog vremena pokušavat će se to razotrkiti, ali to tada više neće imati tu poruku”, kaže.

“Mislim da je DORH trebao odmah reagirati, dobili su prijavu i popis ljudi. Ovdje nije riječ samo o lažnim anketarima koji nisu samo pokušavali odgovarati građane koji su već bili za mene. Nazivali su ljude i iznosili laži i pokušavali ih zbuniti. Netko je uzeo podatke ljudi i zloupotrebljavao ih, to je isto kazneno djelo”, dodaje.

“Sve ove teze su čisto kazneno djelo, klevete i laži, tu nema ni trunke istine. Kazneno djelo utjecaja na birače je kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Ja sam podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, na tijelima je da otkriju o kome se radi. Poznat je broj s kojeg su zvali i vrijeme u koje su zvali, ali činjenica je da nitko od pravosudnih tijela nije digao slušalicu i nazvao me”, veli.

Problemi počeli nakon prve ankete na N1

“Prema onome što je HAKOM napravio inspekciju, vidimo da je to tim koji je okupljen oko Miroslava Škore. Svi moji problemi počeli su nakon prve ankete na N1. Tu je počelo udaranje sa svih strana. Nažalost, ja nisam imala spoznaje o tome da netko lobira okolo”.

Dodala je i kako je njoj za Skupštinu nedostajalo jako malo, dok je dobar dio njezinog tima ušao u gradske četvrti i mjesne odbore. “Mene se prilično blatilo, tako da jedan dio mojih birača nije izašao, zbunjen, a neki su možda dali glas drugima”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare