VIDEO General pokušao izvući odgovor od Plenkovića pa ustvrdio: Nisam zadovoljan

Vijesti 01. svi 202123:10 4 komentara
N1

Hrvatska je u subotu obilježila godišnjicu vojno-redarstvene akcije Bljesak kojom je, prije 26 godina, u manje od 32 sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupirane zapadne Slavonije.

Najprije je vijenac položio predsjednik Republike Zoran Milanović u pratnji vojnog vrha, potom predsjednik Sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom, a posljednji u odvojenim protokolima stigao je premijer Andrej Plenković.

VEZANE VIJESTI

Premda je obilježavanje proteklo u pomirljivim tonovima, umirovljeni general-bojnik Luka Džanko rekao je da obljetnica ipak prolazi u sjeni sukoba predsjednika i premijera, a hoće li iduće godine biti drugačije upitao je i samog premijera. Međutim, nije bio zadovoljan odgovorom.

“Ja sam ’95. vašem prethodniku predao prijavak kad smo ušli u Okučane. Sad želim ispred mladih generala i časnika prenijeti poruku vama – za sljedeću godinu, kako možete doprinijeti da bufemo svi zajedno? Ja koliko sam zadovoljan s vrhovnim zapodvjenikom, kao i s vama jer vi ste predsjednik naše Vlade, ali ja kao general mogu vama reći, no djelatni generali teško će reći. No da smo na dvije strane, nije dobro. Slažete li se sa mnom”, pitao je Džanko.

“Bitno da smo mi danas svi tu”, odgovorio mu je Plenković.

“Nisam zadovoljan odgovorom. Možete li doprinijeti da dogodine budemo zajedno”, pitao je ponovno.

“Mi smo i lani bili, a drugi nisu”, odgovorio je Plenković i pozdravio okupljene.

Međutim, Džankovo je pitanje ostalo neodgovoreno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.