Vijeće Filozofskog fakulteta potvrdilo Miljenka Jurkovića za o. d. dekana

Vijesti 17. velj 202118:16 0 komentara
miljenko jurković
Dalibor Urukalovic/24sata/Pixsell

Fakultetsko vijeće Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) potvrdilo je u srijedu redovitoga profesora na Odsjeku za povijest umjetnosti FFZG-a Miljenka Jurkovića za obnašatelja dužnosti dekana toga fakulteta.

Profesor Miljenko Jurković potvrdio je Hini da je na sjednici Fakultetskoga vijeća FFZG-a dobio povjerenje fakultetskoga Vijeća.

“Tražio sam izglasavanje povjerenja. To nisam bio dužan učiniti, no, ja ne bih mogao raditi da nemam povjerenje svojih kolega”, istaknuo je Jurković dodavši da mu je povjerenje Fakultetsko vijeće izglasalo s tročetvrtinskom većinom.

Mediji su pak objavili da je Miljenko Jurković na tajnom glasanju dobio potporu 55 članova Fakultetskoga vijeća, dok je 16 članova glasalo protiv, a jedan je bio suzdržan.

Profesor Jurković nije pak danas htio komentirati medijske napise da Fakultetsko vijeće nije dalo povjerenje prodekanima izabranima za mandata bivšeg o.d. dekana Miljenka Šimprage, a koji bi, kako je najavio u utorak, trebali ostati na funkciji do izbora novoga tima, a najkasnije do iduće sjednice Senata.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je u utorak odluku o imenovanju prof. dr. sc. Miljenka Jurkovića za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta, kojega je rektor Damir Boras predložio za o. d. dekana, a na temelju suglasnosti Senata, u utorak i imenovao na tu dužnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!