Vili Beroš: Zgrozila me slika iz bolnice, oštro osuđujem izjavu ravnatelja!

Vijesti 27. tra 202311:34 1 komentar
N1 / screenshot Dnevnik.hr

Ministar zdrvatsva Vili Beroš danas se oglasio o slučaju dviju pacijentica koje su u sisačkoj bolnici bile smještene u isti krevet.

“Zgrozila me slika o kojoj razgovaramo jer ukazuje na ono što je potpuno suprotno tendenciji naše reforme. Potpuno neadekvatno postupanje koje pokazuje nedostatak empatije pa i stručnosti. Za sve postoji propisani red…

“Ovakvo ponašanje moram oštro osuditi, kao i izjavu čelnika ustanove koji je rekao da su pacijentice dobro, a nije bilo tako.”, kaže ministar.

“Ja nisam sudac, postoji propisani postupak. Predmet će biti upućen Povjerensktv HLK, zatim Povjerenstvu za etiku Hrvatske liječničke komore, Agenciji za zaštitu osobnih podataka, te slijedi optužni prijedlog zbog zaštite pacijenata protiv zdravstvene ustanove. Nakon inspekcije, ja ću zasigurno zatražiti od Upravnog vijeća da analizira način postupanja, propisa te da sagledaju taj problem. Kada se sve to dogodi meni kao ministru ostaje pravo da sam intervenram… U bolnici u Sisku je bilo slobodnih kreveta, ravnatelj je odgovoran za organizaciju rada”, kazao je.

Uskoro opširnije…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare