Vlada izdvojila 13,5 milijuna kuna za izgradnju zgrade HNK u Mostaru

Vijesti 30. ruj 202211:261 komentar
Izvor: Denis Kapetanović/PIXSELL

Hrvatska vlada izdvojila je 13,5 milijuna kuna za izgradnju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru o čemu su ugovor u tome gradu potpisali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i ravnatelj te kazališne kuće Ivan Vukoja.

Kako je u petak priopćio HNK Mostar, novac kojega je osigurala Vlada RH iskoristit će se betonske radove i izgradnju čelične konstrukcije budućeg objekta u Mostaru. Ova kazališna kuća trenutačno svoje predstave izvodi u podrumskim prostorijama, a kada budu radovi gotovi HNK Mostar će u središtu grada imati reprezentativan objekt.

“Ovo kazalište treba hrvatskom narodu zbog očuvanja svih vrijednosti zbog kojih smo mi Hrvati ono što jesmo“, rekao je tijekom potpisivanja ugovora državni tajnik Milas.

Potpisivanju su nazočili i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman.

Ministar Medved je najavio kako Vlada RH nastavlja snažno podupirati projekte bosanskohercegovačkih Hrvata među kojima je objekt zgrade HNK jedan od najvažnijih.

“Pružamo snažnu potporu svemu onome što nas ovdje, u Mostaru, u BiH čini prepoznatljivim i povezuje hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je potpredsjednik Vlade.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja najavio je da bi radovi na dogradnji kazališne zgrade mogli početi već ove godine.

“U tijeku je priprema i provođenje natječajnih procedura i ako sve bude išlo po planu, radovi bi mogli započeti još u ovoj godini“, rekao je Vukoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar