Plenković na sjednici Vlade: Polako dolazimo do cilja od 50 posto cijepljenih

Vijesti 02. lip 202109:55 > 12:33
Izvor: N1

61. sjednica Vlade RH održava se u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice osvrnuo se na digitalne covid potvrde rekavši da nije riječ o putovnicama, nego o potvrdama koje će olakšati kretanje.

VEZANE VIJESTI

“Što se tiče epidemije, brojke su i dalje povoljne, povećava se broj ljudi koji su se cijepili. Polako, ali sigurno dolazimo do željenog cilja od 50 posto cijepljenih do kraja lipnja. Cjepiva ima dosta i apeliram na sugrađane da se cijepe. Pozivam sve službe da se u iduća četiri tjedna naprave maksimalni napori da iskoristimo sve doze cjepiva. Bitno je cijepiti se, tako sigurno nećemo imati teže posljedice, čak i ako se netko zarazi. Ne bi bilo dobro da zbog jenjavanja epidemije cijepljenje nije važno. Je, važno je”, dodao je.

Osvrnuo se na proslavu Dana državnosti i svima zahvalio. Osvrnuo se na digitalne covid potvrde. “Sustav funkcionira. Svi koji je žele dobiti, to mogu učiniti. Riječ je o dokumentu koji će olakšati kretanje”, kazao je.

Što se tiče rebalansa proračuna, vodili smo odgovornu politiku vođenja javnih financija, istaknuo je, no o tome će više govoriti ministar Marić. “Cilj nam je u ovoj godini utvrditi put vraćanja na razdoblje prije 2020. i zato je dobro da smo u Europskom tečajnom mehanizmu 2. Saboru ćemo predložiti izmjene i dopune rebalansa proračuna”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar