Zašto Most nije svoje potpise dao ljevici? Petrov: Dva su problema u tome

Vijesti 06. svi 202412:17 1 komentar
Zeljko Hladika/PIXSELL

Politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković u Novom danu je s našom Sandrom Križanec je komentirao postizborne pregovore te se tom prilikom osvrnuo i na stav Mosta nakon izbora.

“Da se Most ažurnije postavio prema Rijekama pravde, moglo se doći do 67 mandata, s Vučemilović 68”, rekao je Relković za N1, dodajući da su tu još manjinci kojima se mogla ponuditi suradnja i da je onda lijevo-liberalna koalicija mogla prozvati dva zastupnika iz HSLS-a. “Sad vidimo da Hrebaku smeta kamenčić u cipelama. Legitimno je da ga pozove druga strana.”

Na ovo je reagirao i predsjednik Mosta Božo Petrov, navodeći da vidi dva problema u toj tvrdnji.

“Mi smo građanima jasno rekli da ćemo biti brana lijevim anacionalnim politikama. I pozivali smo Domovinski pokret da nam se pridruži i da tako dodatno ojačamo tu branu. Smiješni su stoga pokušaji spina da bi se HDZ lakše poslalo u oporbu da smo mi i Suverenisti dali svojih 11 potpisa ljevici jer bi ih tad, navodno, ukupno bilo 68 i pritisak na HDZ bi se pojačao.

Dva problema

U toj tvrdnji vidim dva problema:

1) mi nikad ne bismo ljevici dali svoje potpise da s njima radi što joj drago jer smo uvijek bili prilično jasni oko toga da nećemo dopustiti da se pod krinkom antikorupcije provode lijeve anacionalne politike, zbog čega je bilo ključno da u toj priči budu i Most, i Domovinski pokret, i Hrvatski suverenisti kao osigurač od takvog scenarija

2) budući da su se predstavnici manjina privezali uz HDZ jače nego novorođenče uz mater, jedini način za poslati HDZ u oporbu bilo je privoljeti DP da se pridruži drugoj većini, zbog čega smo mi otvoreno nudili (a drugi nad time moralizirali) mjesto predsjednika Sabora Ivanu Penavi

Iz cijele je ove situacije jasno da su oba stupa Mostove politike zadnjih godina i u ovom kaosu ostala čvrsta i netaknuta: ANTIKORUPCIJA zbog koje smo bili spremni razgovarati sa svima i OBITELJSKE KRŠĆANSKE VRIJEDNOSTI s kojima nikad nismo niti bismo trgovali”, poručio je Petrov.

Predsjednik Mosta također je pozvao DP “koji je jasno govorio da s Plenkovićem nipošto ne želi u vlast, da se drže predizbornih obećanja”.

Tijek događaja pratimo na ovom LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare