Zbog noćne diverzije i ustaške koračnice Hrvatskoj prijeti teška kazna od UEFA-a

Sport Klub 14. lis 202310:11 2 komentara
Pibaxay / Ilustracija

Hrvatskoj prijeti da kvalifikacije za Euro zaključi pred praznim Maksimirom. Kad vidite što se opetovano događa na našim stadionima unatoč svim javnim upozorenjima i posljedicama, mogla bi to biti naša neminovnost, piše u subotu Jutarnji list.

Ako UEFA ponovno ne bude uviđavna, završni susret igrat će se samo za službene osobe i televizijske gledatelje. Ili pred djecom do 14 godina, što je alternativna varijanta, navodi dnevnik.

Podsjećaju da je nakon Final Foura Lige nacija Hrvatskoj izrečena uvjetna kazna igranja jednog susreta iza zaključanih vrata tribina, a nakon Rujevice i ustaške zastave zapriječena sankcije bile su manje – tisuću mjesta praznih na tribini.

No kako je dio gledatelja potkraj susreta vikao “Cigani, Cigani…”, što je istovjetno prekršaju iz Rotterdama gdje je određena navedena kazna praznog stadiona, čini se da smo blizu tome… No odluka je na Nyonu.

Delegat utakmice i časnik za sigurnost podnijeli su izvještaj UEFA-i u kojem su naveli samo dvije baklje i upotrebu zviždaljke od jednog navijača. Ništa drugo. Je li na stadionu bio predstavnika FARE-a nije nam poznato, tu informaciju nema ni HNS: Ako je bio, nije im se javio.

No, u medijima je objavljeno da se čulo pjevanje ustaške budnice, i to u dva-tri navrata, zatim i “Cigani, Cigani…”, što može prijaviti FARE, ali i sama UEFA koristiti medijske izvore, piše novinar Jutarnjeg lista Dražen Antolić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare