Zekanović traži da Petrov i Mostovi ministri dođu pred Antikorupcijsko vijeće

Vijesti 13. lis 202211:00 0 komentara
N1

Saborski zastupnik i član vladajuće koalicije iz Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović održao je press konferenciju u Saboru na kojoj je pozvao predsjednika Antikorupcijskog vijeća Nikolu Grmoju da na ispitivanje u Antikrupcijskom vijeću pozove Božu Petrova koji je bio potpredsjednik Vlade.

Zekanović je istaknuo da će na sljedećoj sjednici Antikorupcijskog vijeća uglavnom biti pozvani ljudi koji su bili u Upravi Ine.

VEZANE VIJESTI

“Ako Nikola Grmoja i dalje želi na nezakoniti način voditi rad Antikorupcijskog vijeća, ja ga pozivam da na sljedećoj sjednici donese zaključak da se pozove Božo Petrov kao bivši potpredsjednik vlade i da ga se pita za aferu Arbitraža. Ono što svi znaju, a to je da je Hrvatska oštećena za 2 milijarde kuna, s obzirom na to da je na inzistiranje Bože Petrova Hrvatska ušla u arbitražu”, rekao je Zekanović.

Želi da se na tu sjednicu pozovu i dva bivša Mostova ministra.

“To su bivši ministri Panenić i Dobrović koji su očito uspješno radili na zatvaranju sisačke rafinerije, a upravo je sisačka rafinerija bila predmet prošle sjednice Antikorupcijskog vijeća”, kazao je.

“Ja bih htio čuti malo one koji su nam tu dežurni dušebrižnici i stalno se prave sveci. Ono što je Božo Petrov jasno komunicirao u medijima, da je imao konzultante. Mene zanima kakvi su to konzultanti”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!