Milanović: Ovo je hrvatska politička tragedija, umirem od stida

Vijesti 24. lip 202211:17 > 13:53 5 komentara
Zoran Pehar/N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

Nakon događaja dao je izjavu za medije.

Na samom početku Milanović je zahvalio svima koji su strpljivo izdržali na vrućini.

“Mi smo mala zemlja, većina polaznika bili su hrvatski građani, valja ponoviti neke stvari: Hrvatska vojska služi, ima ustavnu i svaku drugu misiju da brani teritorijalnu cjelovitost, jer to ulaskom u Schengen ne prestaje”, naglasio je predsjednik.

Istaknuo je kako su hrvatske granice branili hrvatski vojnici u uvjetima međunarodne izolacije u vrlo teškim uvjetima i bez oružja.

“Demokracija se teško stječe, a gubi u treptaju oka”, rekao je Milanović.

“Ono što je usvojilo Europsko vijeće je bezobrazni cinizam”

Upitan je i o nedodjeljivanju kandidacijskog statusa BiH.

VEZANE VIJESTI

“Ovo sramoti Hrvatsku. Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali je izdaja. Jedna hladna, cinička i sadistička izdaja. Ono što je jučer usvojilo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam. I Plenković se još time hvali. Naravno da ne žele mijenjati izborni zakon, na izborima žele pokrasti”, rekao je.

“Gordan Grlić Radman se outao poručivši BiH da ne mogu biti kandidat za EU”, poručio je Milanović.

Ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Milanović je nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca.

“Ukrajina i Moldavija su bolje od BiH? Uvjeti se postavljaju o izbornoj reformi, što to njima znači? To je jedan hladni, sadistički cinizam. Grlić Radman bi radio u kotlovnici da ga nisam poslao za ambasadora u Budimpeštu. Sramoti nas taj tip”, rekao je.

Istaknuo je da je ovo bila rijetka šansa da se BiH uvede u prostor Europske unije.

“Bezdušni ćate u Bruxellesu ponašaju se kao da se sve vrti oko njih”

Komentirao  je i da je Plenković u četvrtak glumio da se zauzeo za Hrvate iz Bosne i Hercegovine i druge građane te zemlje.

VEZANE VIJESTI

“Bezdušni ćate u Bruxellesu ponašaju se kao da se sve vrti oko njih”, kaže.

Komentirajući premijera Andreja Plenkovića, rekao je: “Taj čovjek stalno laže, to su te udbaške metode laganja”.

Kaže da se radi o hrvatskoj političkoj tragediji.

“Ovakvo laganje… Grlić Radman kaže da je BiH disfunkcionalna, a Ukrajina može koja se raspada pod radom, ali BiH idemo uništiti. To je valjda da se Plenkovićev projekt ‘Ljubimac’ ne ugrozi. Umirem od stida. Umirem od stida, a ne bih trebao”, govori.

“Ovo što su Slovenci napravili je džentelmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…”, rekao je.

Uslijedila su novinarska pitanja.

“Netko je u DORH-o donio odluku da se te ljude angažira i da će sve propasti. Netko je odgovoran za tu minus inteligentnu katastrofu”, rekao je Milanović o događajima vezanim za povlačenje i ponovno podizanje optužnice u slučaju Agrokor. Zapitao se i gdje je optužnica protiv Dragana Kovačevića zbog Janafa.

“Ako nema materijalne osnove za optužnicu, tko je odgovoran za to”, zapitao se predsjednik te rekao da tužiteljstvo uživa ogromnu moć, a ne postoji sustav kontrole.

“Plenković Grliću Radmanu ispire mozak”

Govoreći o Andreju Plenkoviću i Gordanu Grliću Radmanu kaže da su “hladni sadisti i cinici”.

“Plenković mu ispire mozak i onda mu mali mozak završi u centrifugi i sve se raspadne”, rekao je predsjednik o Grliću Radmanu.

“On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Čisti sadizam, grozan sadizam”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare