Zurovec: Novo porezno rasterećenje je probni balon, Vlada građanima maže oči

Vijesti 03. svi 202314:01 0 komentara

Predsjednik stranke Fokus i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao najavljeno porezno rasterećenje.

“Porezno rasterećenje vidimo kao probni balon i građanima se mažu oči. S obzirom na to da nas čeka povećanje troškova već ovo ljeto i uz rapidnu inflaciju čeka nas hladna zima i s ovim prihodima građana moći će si priuštiti još manje“, kazao je Zurovec.

“Ozbiljna reforma znači primiti se ozbiljnog posla. Sjećam se ministra iz lijeve vlade, Slavka Linića, koji je bio najpopularniji u tom mandatu jer je jedini nešto radio. Što znači ovo povećanje plaća? Kome će rasti plaće i kako? Možda se to misli na javni sektor, pa Vlada tako namjerava kupiti javni mir. Nigdje nisam vidio kako je netko rekao idemo rasteretiti rad i produktivne ljude“, dodao je.

Poručio je i da je osamdeset posto državnih financija strogo centralizirano i apsolutno netransparentno.

“Svaka lokalna tvrtka, s prihodom od milijun i pol kuna, mora imati apsolutno sve transparentno, dok se kod velikih državnih tvrtki ne zna što se događa“, napomenuo je.

Smatra da će onaj tko javnosti iznese kako točno posluju velike tvrtke, biti taj koji će “potpuno ogoliti sustav koji uistinu nije dobar“.

“Ako pretočite dio ljudi iz javnog sektora u privatni sektor, onda automatski više ne morate imati tolike namete. Tada će i porez na dohodak biti manji. Ako je on manji, onda ćete imati i više novca u svome džepu. To je toliko jednostavna računica koja se stalno izbjegava“, zaključio je Zurovec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!