Obersnel: Ostaju na snazi mjere za pomoć riječkim poduzetnicima

Biznis 13. tra 202111:10
Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio je u utorak da sve gradske mjere za pomoć poduzetnicima ostaju na snazi i u travnju, zbog novog zatvaranja na području Primorsko-goranske županije.

To se odnosi na smanjenje zakupnina gradskih poslovnih prostora za one koji mogu dokazati pad prometa te na oslobađanje plaćanja najamnina za terase ugostiteljskih objekata, rekao je Obersnel na konferenciji za novinstvo nakon svog kolegija.

Dodao je da će se poduzetnicima koji ne mogu prikazati pad prometa u siječnju i veljači u odnosu na isto razdoblje prošle godine, jer su počeli poslovati poslije tijekom godine, odobriti paušalno smanjenje najamnine za 20 posto.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuvši se na proglašeno dvotjedno zatvaranje u Primorsko-goranskoj županiji, ocijenio je da je opravdano jer vjerojatno nije bilo druge mogućnosti za zaustavljanje velikog rasta broja oboljelih na ovom području.

Grad Rijeka odlučio je i da učenici prva četiri razreda osnovnih škola, kojima je osnivač, nastave s nastavom u školi, jer je među tim učenicima zanemariv broj oboljelih, kazao je Obersnel.

Prelazak na online nastavu za tu djecu izazvao bi velike probleme za njihove roditelje koji rade, naveo je Obersnel.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u nekoj od škola, ravnateljima je ostavljena mogućnost da samostalno odluče o prelasku na online nastavu i u nižim razredima osnovne škole, dodao je gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar