Pitali smo bivše članove NO-a o aferi u INA-i: Vlada li zavjet šutnje?

Biznis 28. kol 202212:511 komentar
Igor Kralj/PIXSELL

Rast cijena energenata, u Hrvatskoj se našao u sjeni najnovije afere u naftnoj kompaniji INA-a. Jedan od direktora sudjelovao je u prodaji plina kompaniji svog prijatelja ispod svake cijene, a ovaj je plin dalje prodavao po tržišnoj cijeni. Na taj način INA je oštećena za, prema sadašnjim procjenama, više od milijardu kuna. Za komentar situacije naša Ivana Tomić pitala je nekoliko stručnjaka koji su tijekom karijere na ovaj ili onaj način bili povezani s INA-om.

Damir Vanđelić, nekadašnji član Nadzornog odbora INA-e, na naše pozive nije odgovorio.

Profesor korporativnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu Siniša Petrović također je sjedio u Nadzornom odboru INA-e.

“O Bože, tamo sam bio prije 10 godina. O INA-i nikad ništa”, rekao je našoj novinarki kada ga je nazvala zbog posljednje afere u INA-i.

vezana vijest

I energetski stručnjak Igor Grozdanić dio svog radnog vijeka, desetak godina, proveo je radeći u INA-i.

Ivani Tomić rekao je tek kako je istovremeni i iznenađen i nije iznenađen otkrićem posljednje afere u toj tvrtci te da mu je tema “prebolna” za daljnje komentiranje.

Bivši ministar gospodarstva Davor Štern, koji je nekada bio i glavni direktor INA-e, kaže kako je vrijeme da se situacija konačno raščisti, ali ne smatra da je odgovoran aktualni ministar Davor Filipović.

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić na naš je upit odgovorio da nema komentara. “Nemam komentara. Želim vam ugodno nedjeljno poslijepodne! tć”, napisao je Ćorić.

Poruku s molbom da komentira situaciju poslali smo i ministru gospodarstva Davoru Filipoviću, koji je prije sjedanja u fotelju ministra, bio član NO-a. Ako i kada odgovori na naš upit, odgovor ćemo objaviti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar