Ryanair uvodi 12 linija za Zagreb, prvi letovi od srpnja, a većina od rujna

Ekonomija 30. ožu 202111:46 > 13:22 1 komentar
JOHN THYS / AFP / Ilustracija

Irski i jedan od vodećih europskih avio-prijevoznika Ryanair uvodi 12 međunarodnih linija iz Zagreba prema gradovima u osam zemalja, te od jeseni otvara bazu u Zagrebu, najavili su u utorak čelni ljudi tog prijevoznika i Međunarodne zračne luke (MZLZ) na virtualnoj konferenciji za novinare.

To će biti prvi niskotarifni zračni prijevoznik na zagrebačkoj zračnoj luci, što su predsjednik Uprave i izvršni direktor Raynaira Eddie Wilson i predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir ocijenili važnom suradnjom za obje strane, izražavajući istodobno i zadovoljstvo dogovorenim poslom.

Letovi iz Zagreba – prvi od srpnja, većina od rujna

Predstavnici Ryanaira kazali su da će destinacije prema kojima će letjeti iz Zagreba biti Bruxelles, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Goteborg, Pariz i London, od kojih za Bruxeless i Milano kreću od srpnja.

U početku, tj. od lipnja do rujna njihovi zrakoplovi u Zagreb će doletjeti iz Bergama i Milana, a od rujna će sve linije preuzeti zrakoplovi bazirani u Zagrebu (u početku dva), što znači da će Ryanair od jeseni imati i bazu u Zagrebu, za koju vjeruju da će rasti.

Najavili su i da će njihovim letovima u Zagreb “doletjeti na tisuće putnika”, a letove će obavljati s novog putničkog terminala zagrebačke zračne luke.

Oko 60 novih radnih mjesta u Zagrebu

“Vrlo smo uzbuđeni što zagrebačku zračnu luku pridružujemo svojoj mreži od 240 zračnih luka u 40 država u svijetu, a donosimo i najniže cijene letova”, kazao je Eddie Wilson, otkrivajući da u Zagreb ulažu oko 200 milijuna dolara te da će otvaranjem baze u Zagrebu otvoriti 60 radnih mjesta.

Dodao je i da vjeruju u komercijalni uspjeh letova iz Zagreba, kojeg će većinom povezivati s velikim gradovima po Europi i s 36 letova tjedno, ali i da bi i u 2022. mogli otvoriti još linija te tako pridonijeti i transformaciji i oporavku od pandemije i Zagreba i njegovog turizma, ali i drugih djelatnosti poput taxi prijevoza, kao i boljoj posjećenosti.

Na pitanje novinara hoće li imati i domaće letove po Hrvatskoj, rekao je da ne, jer to rade domaći prijevoznici, ali da bi njihovo prisustvo moglo utjecati i da Croatia Airlines snizi cijene.

Predsjednik Uprave MZLZ-a Bedir također je dolazak i suradnju s Ryanairom ocijenio “uzbudljivom”, jer je to i novi prijevoznik na zagrebačkoj zračnoj luci.

“Zračni promet i luke kao i turizam snažno su pogođeni pandemijom i vjerujemo da će i ovo pridonijeti oporavku i turizma jer otvara nove linije”, kazao je Bedir, naglašavajući da na zračnoj luci primjenjuju sve zaštitne i sigurnosne mjere za putnike i zaposlene zbog pandemije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare