Zbog Vladine uredbe o cijenama, INA će premium goriva prodavati do isteka zaliha

Biznis 15. lis 202117:16 > 17:201 komentar
N1, Ilustracija

INA se oglasila o mogućoj nestašici jedne vrste goriva.

“Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha.

Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima”, kažu iz INA-e.

“Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi). U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom”, dodaju.

Zdravka Demeter Bubalo, operativna direktorica Usluga kupcima i maloprodaje, kazala je da su im kupci na prvom mjestu. “Ali prisiljeni smo prilagoditi svoje poslovanje”, kazala je.

O kakvim se gorivima radi?

Radi se o gorivima koja su nešto skuplja od običnog goriva. Kako navodi Ina na svojim stranicama, riječ je o gorivima koja su kvalitetnija i bolja za održavanje motora.

“INA upravlja najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj u sklopu koje svakodnevno usluži više od 200.000 kupaca i proda više od milijardu litara goriva godišnje. Usmjereni smo na to da svojim kupcima osiguramo gorivo vrhunske kvalitete. Class Plus goriva imaju dokazano povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem. Zahvaljujući posebnoj formuli aditiva, Class Plus goriva uklanjaju naslage, povećavaju snagu i trajnost vašeg motora”, piše na njihovoj stranici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar