Karlovački trener (71) na slobodi. Sumnja se da je seksualno zlostavljao dijete

Crna kronika 21. sij 202215:56 0 komentara
ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prijedlog Općinskog državnog odvjetništva (ODO) da se karlovačkom treneru borilačkih sportova (71) odredi istražni zatvor zbog sumnje da je počinio spolno uznemiravanje djeteta mlađeg od 15 godina, istražni je sudac odbio, ali mu je odredio zabranu obavljanja trenerskog posla.

Istražni sudac Mladen Kosijer rekao je Hini da je trener pušten da se brani sa slobode, uz mjere opreza, ali se tužiteljstvo na tu odluku žalio te će idućeg tjedna o njoj odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Istražni zatvor starijima od 70 određuje se „samo u iznimnim slučajevima“

Kosijer je kazao da je prijedlog odbio zbog proteka vremena, jer se prijava odnosi na “navodna kaznena djela iz 2006., 2008. i 2018. godine” te dobi osumnjičenika, pojasnivši da se istražni zatvor starijima od 70 godina određuje „samo u iznimnim slučajevima“.

„No, umjesto istražnog zatvora osumnjičeniku su određene mjere opreza – zabrana obavljanja trenerskog posla, odnosno obavljanja djelatnosti te zabrana približavanja i uspostavljanja veze ili održavanja veze sa žrtvama, rekao je Kosijer.

Smatra da bi se tim mjerama opreza postigla ista svrha sprječavanja budućih kontakata i ponavljanja djela kao i istražnim zatvorom.

Tužiteljstvo je priopćilo da je u četvrtak 20. siječnja nakon policijske prijave za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina te bludne radnje, ispitalo uhićenika te predložilo istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.