Požar kod Udbine još nije lokaliziran: Prioritet je održati sigurnost prometa

Crna kronika 12. ruj 202121:14
Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državnu cestu D1, još nije pod kontrolom i nije lokaliziran, a gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet je vatrogasaca održati sigurnost cestovnog prometa.

Rekao je to Hini zamjenik vatrogasnog zapovjednika Ličko- senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva.

U popodnevnim satima je zbog dima bio kroz državnu cestu D1 na dvadesetak minuta zatvoren promet, ali je, kazao je Lončarić, vjetar promijenio smjer i sada je vatrogascima glavni zadatak zaustaviti širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

“Prioritet nam je sada održati sigurnost prometa. Požar jest manji nego je bio u popodnevnim satima, međutim još uvijek traje veliko izdimljavanje, jer se vatra kroz travnati teren i trstiku širi brzinom kao da gori benzin”, rekao je Lončarić.

Za sada nije poznat uzrok požara, to je posao policije, dodao je.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine te vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Plitvička jezera i DVD-a Plitvice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar