Zbog požara na aparatu za kisik umro pacijent, oglasili se iz bolnice u Marofu

Crna kronika 30. srp 202113:46 > 16:06
Izvor: Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof / Ilustracija / Marko Jurinec/PIXSELL

U tragediji koja se u petak dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, smrtno je stradao pacijent, izvijestila je varaždinska policija.

Policija je u 12.29 sati dobila dojavu iz Županijskog centra 112 da je u novomarofskoj bolnici došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent te da je pacijent od od zadobivenih ozljeda u požaru umro.

Vatrogasci DVD-a Novi Marof, koji su gasili požar, utvrdili su činjenično stanje da nije došlo do širenja i požar je brzo ugašen. Na intervenciju je izašlo 6 vatrogasaca.

Kako doznajemo, osoblje bolnice je evakuiralo pacijente i sami su krenuli gasiti požar do dolaska vatrogasaca.

Zbog tragičnog događaja, iz Opće bolnice Varaždin reagirali su priopćenjem u kojem ističu da je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić odmah uključio sve službe kako bi se poduzele sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

“Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je, izrazivši duboko žaljenje, obitelj pacijenta”, ističe se u priopćenju.

Na mjesto tragedije stigli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te su od Uprave Opće bolnice Varaždin zatražili da ih izvijesti o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogli uključiti u osiguranje daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Također, župan je od svih nadležnih službi zatražio da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

Završen je i očevid.

Kako je izvijestio zamjenik Državne odvjetnice Darko Galić, izbio je požar u kojem je pacijent smrtno stradao. Uzrok smrti znat će se nakon ostalih izvida. Nema ozlijeđenih osoba, a požar se zbio na prvom katu bolnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar