U vrtu u Velikoj Gorici uzgajao marihuanu, imao 12 biljaka visine do 2 metra

PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je 53-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje preprodaje nabavio i posjedovao opremu, materijal ili tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, a potom proizvedenu drogu skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Male Bune te ju dalje prodavao na nezakonitom tržištu.

Policijski službenici iz Velike Gorice potvrdili su svoju sumnju 22. srpnja kad je na temelju naloga suda obavljena pretraga kuće osumnjičenog, prilikom koje je osumnjičeni iz kuće i vrta predao 12 stabljika konoplje tipa droge marihuana ukupne visine od 80 do 205 cm, jednu plastičnu vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 31,70 grama, vrećicu ispunjenu hašišom ukupne mase 8,70 grama, kao i opremu namijenjenu proizvodnji droge, navode iz PUZ-a.

PUZ

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.