FOTO / Ovaj automobil je trebao biti hit, a prodano ih je samo 14! Zašto?

Auto 20. ožu 202407:32 0 komentara
Abarth

Automobilski stručnjaci u Italiji se pita što je pošlo po zlu kad je električni automobil Abarth 500e ostao potpuno ignoriran na talijanskom tržištu. Naime, u prva dva mjeseca prodano ih je samo 14.

To znači da je ovaj Abarth na samom dnu ljestvice, u društvu najrjeđih egzotika na električni pogon. Razlozi za to su očiti – previsoka cijena od 38.000 eura. A za nju je uistinu snaga od 113,7 kW preslaba, kao što je i baterija od 42 kW-h u najboljem slučaju prosječna, piše Avto-magazin.

Usporedivi modeli drugih proizvođača s klasičnim su osjetno jeftiniji, a čak je i njegov nešto stariji, a opet uzbudljiviji “brat” model 595, s još malo snažnijim motorom, jeftiniji oko 12.000 eura!

Abarth
Abarth
Abarth
Abarth
Abarth

U susjednoj Sloveniji je pak najslabiji Scorpionissimo (121 kW/165 KS) još pristupačniji, jer sa svim popustima košta 22.490 eura, ali na tom tržištu još nema električnog modela.

Ipak, u Abarthu imaju još jedan adut, nadolazeći model 600e, koji će ujedno biti i najsnažniji Abarth svih vremena sa svojih 170 kW, a uz to Abarth obećava i mehaničku blokadu diferencijala te vrhunsku dinamiku vožnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!