Recept: Japanski tiramisu

Cooking 07. stu 202018:13 > 18:16
Shutterstock

Iskoristite do kraja sezonu kestena i probajte ovaj tiramisu.

Sastojci:

– 100 g šećera u prahu

– 3 dl slatkog vrhnja

– 200 g kesten-pirea

– 2 dl jake crne kave

– 5 žlice amareta ili ruma

– piškote

– kakao

– pakiranje maskarpone sira

Priprema:

Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dl slatkog vrhnja i miksajte kratko dok ne dobijete glatku smjesu.

Od preostalih 2 dl slatkog vrhnja umutite šlag.

U maskarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i ponovo miksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga povežite s kremom.

Zatim pomiješajte kavu i amareto, ili rum, ako nemate amareto.

Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu.

Uzmite dvije piškote, umočite ih kratko u mješavinu s kavom, iskidajte i stavite na dno čaše.

Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota, pa žlicu kreme i na kraju sve pospite kakaom. Punite čaše dok ne potrošite kremu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.