Blagdanski stol gotovo nikada ne može proći bez čuvene francuske salate.
Ova salata relativno je lagana za pripremu, ali isto tako, zbog svojih je sastojaka podložna bržem kvarenju. Svima je dobro poznato da se salata sastoji od brzo kvarljivih proizvoda poput šunke, majoneze i različitih vrsta povrća, piše City Magazine.
Osim toga, ukoliko francusku salatu prekrivate folijom, time omogućavate mikroorganizmima da do nje i dođu. Samim time, u svoj organizam unosite veliku količinu bakterija, a da toga često niste ni svjesni.
Zato je najbolje salatu držati u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, odnosno u hladnjaku.
Međutim, čak i ako je skladištite na pravi način, najbolje bi bilo da je pojedete u roku od tri dana. Razlog tome je što nakon određenog vremena, pogotovo ako je duže držite izvan hladnjaka, sastojci fermentiraju i kvare se. Ne bi bilo loše dio salate staviti u tanjur, a onda je odmah vratite u hladnjak, da biste spriječili njezino brže kvarenje.
Također, stručnjaci kao idealnu temperaturu za čuvanje francuske salate preporučuju 4°C.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!