Nemate vremena da čekate da se tijesto za pizzu digne? Isprobajte ovaj recept

Cooking 25. svi 202412:29 0 komentara
Pexels

Ukoliko želite napraviti tijesto za pizzu, a nemate vremena čekati da se ono digne, isprobajte ovaj jednostavni recept.

Potrebno vam je: 130 mililitara tople vode, suhi kvasac, žličica šećera, 310 grama brašna, dvije žlice maslinovog ulja i žličica soli, piše Klix.ba.

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230 stepeni i pouljite tepsiju. U posudu ulijte vodu pa dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i sačekajte desetak minuta dok smjesa ne postane kremasta.

Smjesi zatim dodajte brašno, ulje i sol te mutite dok ne postane glatko. Sačekajte pet minuta da odstoji. Tijesto prebacite na površinu na koju ste prethodno sipali malo brašna i rolajte u krug.

Nakon toga ga prebacite u tepsiju. Dodajte umake i preljeve po želji i pecite 15-ak minuta. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!