Pečenje kolača jest zabavno, ali lako nešto može poći po zlu.
To je posebno točno za početnike koji se tek upuštaju u pečenje kolača. Srećom, postoji nekoliko trikova koji će sve olakšati i psriječiti pogreške.
Topljeni i omekšali maslac nisu isto
Jedna od najbitnijih stvari u slastičarstvu je znati razliku između otopljenog i omekšalog maslaca. Omkešali je krut, ali onaj kojeg je lako umiješati u smjese, dok je otopljeni tekuć i namjerno otopljen jer recept tako traži.
Pazite na temperaturu jaja
Kada recept traži jaja pazite da ona budu sobne temperature, a neprehladna ili pretopla. Kako bi to postigli najbolje ih je sat vremena prije pečenja izvaditi iz frižidera i pustiti da odstoje.
Zagrijte pećnicu
Jako je bitno zagrijati pećnicu prije nego što kolač stavite unutra. Kako bi kolač, pita ili kolačići ispali savršeni, uvijek unaprijed zagrijte pećnicu.
Uvijek namastite pleh za pečenje
Kako biste spriječili da vam se biskvit zalijepi za pleh, uvijek pleh namastite prije engo što smjesu ulijete u njega. Nakon toga ga možete i pobrašniti i tek onda uliti smjesu za biskvit.
Ostavite mjesta za biskvit
Kada ulijevate smjesu za biskvit u kalup za pečenje nikada nemojte uliti do vrha. Ostavite prostora kako bi se biskvit mogao dići tijekom pećenja, a ne se preliti preko rubova, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!