Jednostavan kolač s orasima preliven čokoladnom glazurom.
Sastojci:
– 4 jaja
– 200 g smeđeg šećera
– 100 ml suncokretova ulja
– 200 ml mlijeka
– 1 vrećica praška za pecivo
– 200 g mekog brašna
– 200 g mljevenih oraha
– 200 g suho grožđe
– rum za potapanje grožđica
– 3 manje jabuke
Glazura:
– 200 g čokolade za kuhanje
– malo maslaca
Priprema:
U rum potopiti suho grožđe.
Jaja izmiksati sa šećerom, pa sipati ulje i mlijeko, kratko promiješati mikserom.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i orahe.
Izmiješati kratko mikserom. Dodati naribane jabuke i ocijeđene grožđice, pa promiješati ručno.
Pećnicu uključiti na 180 stupnjeva.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa sipati smjesu u tepsiju i peći oko 30 minuta.
Čokoladu otopiti s malo maslaca i preliti kolač.
Kada se glazura stegne, možete dekorirati kolač i mljevenim orasima.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!