Recept za hladetinu

Cooking 02. pro 202308:35 0 komentara
Envato/IaroshenkoM

Hladetina je tradicionalno jelo koje se radi od kuhanog mesa.

Sastojci:

– svinjske nogice i koljenice

– juneća koljenica

– lovor

– papar

– češnjak

– sol

– ljuta mljevena paprika

Priprema:

Svinjske nogice i koljenicu operite, stavite u lonac, dodajte juneću koljenicu, lovorov list i papar, zatim zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri dok meso jako omekša i počne se odvajati od kostiju.

Ohladiti, zatim procijediti tekućinu i ponovo je sipati u dublju posudu da prokuha.

U međuvremenu odvojite kožu i meso od kostiju, pa nasjeckajte, kao što biste usitnili meso od juneće koljenice. Meso (po želji i naribanu kožicu) rasporedite po dnu posude u kojoj će biti hladetina.

Kipuću tekućinu izlijte na pleh, pa provjerite da li se dobro lijepi. Ako volite čvršću hladetinu i ako se tekućina dobro uhvati, ne dolijevajte vodu, nego skinite posudu sa štednjaka i u nju usipajte očišćen i sitno nasjeckan češnjak, kao i soli po ukusu.

Ako volite da je hladetina malo mekša dodajte još vode i pustite da prokuha.

Sve dobro izmiješajte i izlijte u zdjelu preko mesa. Pustite da se ohladi, a potom posudu s hladetinom prebacite u hladnjak da odstoji preko noći.

Idući dan žlicom skinite sloj masnoće koja se može “uhvatiti” za površinu, pospite ih ljutom papričicom, izrežite i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!