Churros spada među omiljene slastice Španjolaca, jedu se za doručak uz šalicu kave, ali i tijekom dana, obično posuti šećerom.
Sastojci:
– 500 ml vode
– 125 g maslaca
– 2 žlice šećera
– malo soli
– 450 g brašna
– 3 jaja
– šećer u prahu
– vanilin šećer
Pripreme:
U posudu sipati vodu, maslac, šećer, sol i miješati dok ne prokuha.
Nakon toga maknite smjesu sa štednjaka i uz stalno miješanje polako dodajte brašno. Miješajte drvenom kuhačom dok se grudice brašna ne razbiju, smjesa ujednači i počne odvajati od zdjele.
Kad se smjesa malo ohladi dodajte jedno po jedno jaje.
Zatim tijesto stavite u staklenu posudu, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Uzmite špricu za ukrašavanje kolača (churrosi nalikuju na tanke dugačke štapiće), napravite štapiće i direktno ih stavite da se prže u vrućem ulju.
Kad postanu zlatno žute, izvadite ih i stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Churose pospite šećerom u prahu, vanilin-šećerom ili ulijte otopljenu čokoladu u posebnu staklenu posudu za umakanje.
Ova količina je dovoljna za izradu churrosa za 4-5 osoba.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!