I najmanje količine alkohola mogu dovesti do problema u trudnoći

Lifestyle 15. tra 202414:49 0 komentara
Pexels

Novo istraživanje pokazalo je da nijedna količina pijenja tijekom trudnoće nije sigurna, jer čak i mala do umjerena konzumacija alkohola može uzrokovati probleme u trudnoći.

Trudnice su upozorene da riskiraju abnormalnosti ako piju bilo koju količinu alkohola.

Nova studija otkrila je da nijedna razina pića nije sigurna za dijete, pri čemu čak i malo do umjereno konzumiranje alkohola može uzrokovati prijevremeno rođenje, prenosi Mirror.

Istraživanje objavljeno u časopisu Alcohol Clinical and Experimental Research također je otkrilo da utjecaj pijenja na bebu može varirati ovisno o spolu.

Utvrđeno je da su dječaci vjerojatnije rano rođeni, dok je vjerojatnije da će djevojčice imati nisku težinu pri porođaju.

Stručnjaci sa Sveučilišta New Mexico proučavali su 281 trudnicu i njihovu djecu. Usredotočili su se na one koje su pile umjereno ili povremeno, otprilike u vrijeme kada su zatrudnjele ili prije nego što su shvatile da očekuju dijete.

Unatoč tome što su žene uglavnom odbacile ili smanjile alkohol nakon što su otkrile trudnoću, nedostaci su još uvijek bili vidljivi i kod muške i kod ženske djece.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!