Dubrovačko košarkaško igralište proglašeno najljepšim na svijetu

Lifestyle 12. sij 202216:20 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Ugledni časopis za arhitekturu Architectural Digest, koji se bavi i unutrašnjim uređenjem i krajobrazom, objavio je listu najljepših košarkaških igrališta na svijetu. Očekivano ili ne, ali na njoj se našap i jedan naš biser.

Dubrovnik ima mnoštvo atrakcija, ali sasvim sigurno jedno od najfotografiranijih čudesa u našem srednjovjekovnom dragulju sasvim je novovjeko: košarkaško igralište na Pelinama, stisnuto uz gradske zidine pod tvrđavom Minčeta.

Da se dobar glas daleko čuje, pokazuje i prvo mjesto koje je to igralište zavrijedilo na popisu najljepših košarkaških igrališta na svijetu kojeg je objavio Architectural Digest.

Dubrovački biser kojeg u punom sjaju mogu vidjeti samo posjetitelji gradskih zidina – i naravno oni koji tamo zaigraju košarku – nalazi se na čelu liste od osam igrališta u tom uglednom američkom časopisu za arhitekturu i unutrašnje uređenje, prenosi tportal.

Grgo Jelavic/PIXSELL

“Onima koji imaju sreće zaigrati košarku na igralištu na krovu uz gradske zidine u Dubrovniku to će iskustvo zacijelo ostati u sjećanju do kraja života. Ne samo da je igralište napravljeno na starom gradskom krovu, nego je pogled na Jadransko more poput bajke”, pišu u Architectural Digestu.

Uz Dubrovnik, na top listi su igrališta u New Yorku, Torontu, San Diegu i kod Siem Reapa u Kambodži, te dva u Parizu. Cijelu listu možete pogledati na stranicama najnovijeg Architectural Digesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.