Treba li bojler biti stalno uključen: Ovako će vam račun biti manji

Lifestyle 01. ruj 202308:39 0 komentara
Pexels

Evo što kažu stručnjaci! Hoćete li više uštedjeti ako je bojler stalno uključen ili samo po potrebi?

Istina je da je za efikasnije hlađenje i manji trošak energije bolje da klima radi punom brzinom tijekom cijelog dana.

Umanjit će se račun za struju, a soba će biti konstantno hladna. Ali, što se događa kada je riječ o bojleru? Hoćemo li dodatno uštedjeti ako ga držimo non-stop upaljenim?

I dok jedni zastupaju teoriju da je korisnije za džep ostaviti bojler uključenim cijeli dan i noć jer se ne mora ponovno grijati sva voda, drugi smatraju da ga je nabolje uključiti po potrebi. Ipak, izgleda nećete dodatno uštedjeti ako vam je bojler stalno uključen, prenosi Net.hr.

Sve ovisi o ovome

Naravno, sve ovisi o broju članova obitelji. Ako je u pitanju samac ili bračni par, racionalnije je da se bojler pali prema potrebi.

S druge strane, ako se radi o obitelji s velikim brojem članova, vjerojatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

“Važnu ulogu igra i namjena bojlera. Ako je bojler namijenjen samo za tuširanje, onda ima smisla da ga povremeno uključujete, a ako je riječ o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga možete povremeno uključiti jer ćete ga tada najvjerojatnije vrlo rijetko gasiti”, kažu stručnjaci.

Zato je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!