Računi za struju su vam previsoki? Evo nekoliko načina uz koje možete smanjiti troškove

Lifestyle 15. ožu 202413:54 0 komentara
Pexels

Računi za struju stvaraju velike rupe u našim kućnim proračunima u ovo doba godine, ali uz nekoliko trikova možete smanjiti godišnje troškove rada kućanskih aparata.

Stručnjaci savjetuju da nikada ne postavljate perilice rublja ili posuđa na ciklus koji traje dulje nego što je potrebno i pere na višim temperaturama.

Umjesto toga isprobajte ekološki način rada na svom uređaju, piše The Sun.

Također, pranje na 30 stupnjeva i smanjenje količine rublja može uštedjeti i do 34 eura godišnje.

S druge strane, održavanje televizije, računala i igraćih konzola u stanju pripravnosti povećava račune do čak 65 eura godišnje i stoga se preporuča da isključite utikač ili razmislite o pametnim utikačima koji koriste tajmer za isključivanje uređaja.

Uštedjeti možete i na kuhalima za vodu. Svoje račune za energiju možete smanjiti za 13 eura godišnje punjenjem kuhala za vodu sa samo onoliko vode koliko vam je potrebno.

Prilagodite temperaturu u hladnjaku i zamrzivaču na 5 i -18 stupnjeva, jer ako je vaš uređaj postavljen hladnije od ovoga, rad košta više.

Osim toga, možete koristiti istu formulu kada kupujete nove artikle kako biste pronašli energetski učinkovitije modele.

Prvo pronađite snagu uređaja, obično na naljepnici na stražnjoj ili donjoj strani predmeta. Zatim to podijelite s 1000 i pomnožite s jediničnim troškom električne energije po satu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!