TNT komentar: Za novi početak!

N1 Komentar 04. lip 202309:03 1 komentar
N1

Donosimo TNT komentar Mile Moralić.

Šest mjeseci trajala je agonija osmero hrvatakih državljana i njihovo četvero djece nakon što su potpuno legalno i sa svim potrebnim papirima zaustavljeni u zračnoj luci u zambijskom gradu Ndoli. Ono što su proživljavali u zambijskom zatvoru, neizvjesnost i briga za djecu, nesto je što nikad nitko od nas neće moci do kraja shvatiti i razumjeti.

To, međutim, nije spriječilo pojedince i skupine u ovoj zemlji da pokažu sve najgore od sebe, da u internetskoj kanalizaciji, ali i puno opasnije – svakodnevno u javnom prostoru, šire govor mržnje. Jer ništa to drugo nije nego govor mržnje, diskriminacija, šovinizam, rasizam…

Ja, međutim, danas ne želim trošiti ni riječi, ni slova ni daha na razgovor o takvima.

Puno je važnije misliti i govoriti o osmero odraslih i četvero djece, četvero malih novih hrvatskih državljana kojima je sada potrebna sva pomoć i podrška. Sve institucije zdravstvene, obrazovne, socijalne, trebaju im biti na raspolaganju i pružiti svu potporu za što lakšu integraciju. A ekipa na ulici, u susjedstvu, na poslu, u trgovini, u parkiću, u kafiću, treba ih dočekati s osmijehom i pružiti ruku. To neka bude prava Hrvatska i to neka bude prava dobrodošlica nakon svih muka koje su proživjeli… Za novi početak!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.