Avdagić o Srbiji: Teatar u kojem je Vučić redatelj, šaptač, glavni glumac…

Regija 09. lip 202309:14 1 komentar

Vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić u Novom danu je analizirao posljednje događaje u Srbiji i posljednje istupe srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, nagovijestio i prijevremene izbore. Avadagić se osvrnuo i na val prosvjeda koji su zahvatili zemlju, a koji se vode pod sloganom "Srbija protiv nasilja".

“Sve ono što se događa u Srbiji ja bih opisao ovako – imate teatar u kojem je Vučić redatelj, šaptač, glavni glumac, kostimograf, prodavač karata, on je sve unutra, a ispred imate nekoliko glumaca koji prosvjeduju, ali publika i dalje ulazi jer to je show”, kazao je Avdagić.

Osvrnuo se i na spomenute prijevremene izbore u Srbiji i činjenicu da oporba trenutno nema odgovarajućeg protukandidata.

“Oni nemaju kandidata za premijera, vjerojatno nisu ni očekivali da se otvorila mogućnost izbora. A možda ih neće ni biti, na kraju Vučić može reći da zbog Kosova ne mogu biti prijevremeni izbori, da moraju imati stabilnu vladu”, rekao je.

“Oporba u ovom trenutku ima samo jednu jedinu soluciju – pronaći osobu koja bi bila ugledom pristojna u samoj Srbiji, iz nekih građanskih redova, netko tko nema karijernih mrlja, možda čak ni političkih veza, da nađe nekoga tko bi bio kandidat ujedinjene oporbe, da preuzmu vladu jer Aleksandar Vučić ostaje predsjednik“, istaknuo je Avdagić.

Ipak, čak i da se pronađe takva osoba, s obzirom na medijsku sliku u Srbiju, Avdagić navodi da bi se ta osoba teško probila. Dodaje da smo to vidjeli i na nedavnim izborima u Turskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.