FOTO, VIDEO Velik požar u Ljubljani lokaliziran, gasilo ga 150 vatrogasaca

Regija 30. stu 202110:29 > 11:37
Izvor: N1

Rano jutros u skladištu u Ljubljani izbio je veliki požar. Požar je izbio u četiri sata ujutro, a nešto prije 10 sati je lokaliziran, iako je vatra i dalje intenzivna.

Zbog požara je obustavljen željeznički promet prema Gorenjskoj, a otežan je promet gorenjskom autocestom. Neki putovi u blizini mjesta požara su zatvoreni.

Prema riječima vatrogasaca, gori nekadašnja zgrada Metalke i Slovenijalesa, a na području izbijanja požara nije bilo nikoga.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: Gasilska brigada Ljubljana
Izvor: Gasilska brigada Ljubljana
Izvor: N1
Izvor: N1

Metalka Commerce je u vlasništvu hrvatskog državljanina Slavena Vukovića, a vlasnički udio preuzeo je 2015. godine od poznatog slovenskog poduzetnika Marjana Pišljara.

Gašenje požara, prema podacima policije, još uvijek traje, a požar gasi više od 150 vatrogasaca. Do sada su izgorjele najmanje dvije trećine zgrade, javlja Radio Slovenija.

Kako je za N1 rekao predstavnik vatrogasne postrojbe iz Ljubljana Robert Okorn, spriječeno je širenje požara na prostore zgrade koji još nisu zahvaćeni plamenom.

“Neki od krovova već su se srušili, ali činimo stvari kako bi naš rad bio siguran”, rekao je Okorn. Prema njegovim riječima, uz vatrogasce iz ljubljanske Vatrogasne zajednice, u gašenju požara sudjeluje 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar